بیل ( Shovel ) و کاربرد انواع بیل:

401 بازدید
نویسندگی admin
تاریخ ۱۴۰۱-۰۲-۲۰
بیل و انواع بیل

بیل را میتوان به عنوان یکی از قدیمی ترین تجهیزات ساخت بشر دانست که تاریخ استفاده از آن حداقل  به  دوازده هزار سال قبل بازمیگردد .

امروز از این ابزار به عنوان یک  ابزار دستی برای کندن یا برداشتن گِل، خاک، کود و مصالح مختلف از روی سطوح مختلف و جابجای یا انتقال آن به مکان دیگر در فرایندهای ساختمانی ،کشاورزی و معدنی و سایر بخش ها استفاده می شود.

بیل ها در عین سادگی  امروزه  در مدل ها و سایز های مختلفی تولید می شوند  که  از هر کدام معمولا بسته به نوع کاربرد و نیازی که در کارهای مختلف  ایجاد می شود ، استفاده می شود.

دراین مقاله سعی شده است توضیحات کاملی راجب بیل های مختلف و کاربرد های مختلفی که دارند را برای شما عزیزان تشریح کنیم تا به سادگی بتوانید از میان محصولات متنوع موجود در بازار بهترین انتخاب را داشته باشید .

همچنین  می توانید برای تهیه انواع بیل ها با بهترین کیفیت ها، همراه نازل ترین قیمت ها اینجا کلیک کنید.

 بیل ها چگونه تولید می شوند؟

بیل ها ساختار پیچیده ای ندارند و تنها از دو قسمت تشکیل شده انده که شامل موارد زیر می باشند.

دسته بیل:

 دسته ای بیل بنا به کاربردی که از آن انتظار می رود با متریال های و در ابعاد مختلفی تولید می شود.

طول دسته بیل در انتخاب کاربرد مورد نیاز خیلی تاثیر گذار است به صورتی که، برای جابجای و انتقال بارهای سنگین‌تراستفاده از دسته بیل های بلند تر کار را  راحت‌تر کرده است.

و برای انجام کارهای ظریف بهتر است از بیل های با دسته های کوتاه تر استفاده کرد  چرا که در این  مدل از بیل ها دسترسی  به قسمت تیغه بیل  کمتر است و در نتیجه شاهد  کنترل بهتر و هدایت راحت تری را روی بیل داریم که گاها در بعضی بیل‌ ها برای راحتی بیشتر و کنترل بهتر بار روی تیغه  یک دستگیره درانتهای دسته قرار داده می شود .

برای ساخت دسته بیل از موادی چون چوب راش، گردو ، چوب روس باشند یا از جنس  فایبرگلاس و در مواردی هم فلزی استفاده می شود.

در قسمت زیر هر یک را شرح داده تا تفاوت های آنها را بهتر درک کنیم.

دسته های چوبی :

برای ساختن دسته بیل های چوبی از دستگاه خراطی یا cnc استفاده می شود.

از چوب های مختلفی چون چوب روس ، راش ، گردو و…. استفاده می شود.

این جنس از دسته بیل ها در برابر تابش خورشید تحت تاثیر قرار نمی گیرند اما سرما و گرما  روی آن تاثیر گذاراست.

امکان و احتمال شکستگی در آن وجود دارد.

از نظر قیمتی نسب به سایر دسته بیل ها ارزان تر می شوند.

دسته های فایبرگلاس:

از نظر قیمتی نسبت به دسته های چوبی گران تر هستند.

وزن کمتری دارند و خوش دست تر هستند

مقاومت و طول عمر بیشتری دارند.

این جنس از دسته بیل ها در برابر سرما و گرما مقاوم است اما تابش نور خورشید روی آن اثر گذار است .

دسته های فلزی:

بالاترین مقاومت در بین دسته بیل ها را دارا می باشد

سنگین هستند و تابش نور خورشید و سرما و گرما روی آنها اثر گذاراست.

تیغه یا سر بیل:

برای ساخت بیل ها و ایجاد کاربری های مورد نیاز از مواد گوناگون در ضخامت های مختلفی استفاده می شود.

این قسمت از بیل به گونه ای طراحی شده که با اعمال نیرو روی آن می توان در دل خاک یا گل یا سایر مصالح و موارد مختلف فرو رفته و بسته به توان هر فرد می توان مقدار قابل توجهی از مواد را برداشته و جابجا کنیم.

 در  قسمت بالای تیغه یک گلوی قرار دارد  که محل اتصال تیغه بیل به دسته بیل است.

تیغه ها می تواند از جنس ورق فولادی یا پلاستیک فشرده و حتی  تیتانیومی باشد. که بسته به جنس و ضخامت استفاده شده کاربرد خاصی را پیدا می کنند و باهم متفاوت هستند.

در مقایسه  بین تیغه های تیتانیومی و تیغه های فولادی، تیغه های تیتانیومی مقاومت بیشتری را دارند و همچنین سبک تر می باشند اما قیمت آنها بسیار گران تر از تیغه های فولادی است.

فاکتورهای تاثیر گذار روی قیمت بیل:

  1. خوش دستی و کاربرد، با توجه به نیاز هر عملیاتی بیل خاصی مورد نیاز است که می تواند در قیمت تاثیر گذار باشد.
  2. متریال به کار رفته در ساخته بیل
  3. سبکی و سنگینی  بیل
  4. مقاومت در برابر حرارت و  سرما و گرما و … طول عمر مفید

از جمله مواردی هستند که در قیمت نهایی یک بیل تاثیر گذار هستند.

برای اطلاع از انواع قیمت بیل های مختلف کافی است با مشاوران  فروش ما  تماس حاصل کنید.

انواع بیل ها و کاربردها:

در قسمت زیر بیل ها را  بر مبنای سایز و همچنین کاربری  دسته بندی کرده ایم:

بیل نمره 2:

از این بیل ها برای خاک های نرم و مصارف کشاورزی اسفاده می شود.

بیل نمره 3:

این بیل ها نسبت به بیل نمره 2 ضخیم تر و بزگتر هستند و برای کارهای سنگین تر و ساختمانی استفاده می شوند و از نظر قیمتی گران تر هستند .

بیل کشاورزی:

معمولترین و پر استفاده ترین مدل بیل ها که در شکل های مختلف برای کارای های مختلف طراحی شده اند.

از بیل کشاورزی برای کندن خاک از زمین و جابجای خاک و کود و گاهی برداشت محصول استفاده می شود.

بسته به این که نوک تیغه های پهن باشد یا نوک تیز کاربری این بیل ها می توانند متفاوت باشند به این صورت که تیغه های نوک تیز می تواند در خاک های سفت و سنگی کاربرد داشته باشند و حتی کاربرد ساختمانی هم داشته باشند اما از تیغه های پهن در خاک های نرم و بیشتر برای جابجای استفاده می شود.

در بعضی از طراحی ها به منظور ایجاد کاربری بهینه تر و راحت تر برای بیرون آوردن خاک از گودال ها بین اتصال دسته و تیغه بیل یک زاویه و انحراف وجود دارد که در صورت عدم وجود این زاویه ، فشار و نیروی بیشتری به کارگر وارد می شود.

به این مدل از محصولات که بین دسته و تیغه زاویه و انحراف وجود دارد ، بیل های کشاورزی گردن بلند می گویند و در صورتی که بین تیغه و دسته زاویه وجود نداشته باشد، بیل های کشاورزی گلو بلند می گویند.

بیل لبه:

این مدل از بیل های باغبانی داری تیغه صاف و بدون عمق هستند (این محصول برای جابجا کردن و انتقال خاک مناسب نمی باشد.) که به شکل نیم هلالی طراحی شده اند تا در موارد زیر استفاده شوند:

پرداخت کردن لبه خاک

شکل دهی به خاک

قطعه ریشه های کم عمق بوته‌ ها و برداشت محصولات ریشه دار

برش دقیق در خاک و جدا کردن قسمت ها از هم

خراش دادن و شکستن لایه های سطحی خاک و ساخت شیار  برای ایجاد کانال های آبیاری

بیل ترانشه

این محصول دارای تغیه های نوک تیز با لبه های کناری صاف می باشند که این امر باعث شده این بیل ها به  راحتی در داخل خاک فرو رفته و گودال و ترانشه صاف و مرتبی ایجاد کند که در کاردبرهای باغبانی فراوانی دارند:

از بین بردن ریشه های عمیق و سطحی

ایجاد کانال برای لوله  کشی

کود دادن و انجام کارهای محوطه سازی

بیل زهکشی:

این مدل از بیل ها با تیغه نازک و گرد طراحی شده اند و در کارهای باغبانی استفاده دارند.

موارد استفاده:

ایجاد حفره دقیق برای کاشت گیاهان

ایجاد زهکشی خاک

ایجاد حفره مناسب کانال آبیاری

بیل چاله کنی:

این ابزار که برای ایجادحفره های کوچک عمیق طراحی شده است از دو بیل موازی تشکیل شده است که  در انتهای آن با یک تیغه لوله به هم اتصال پیدا کرده اند . با این ابزار به راحتی می توان در سطح عمودی خاک حفره های عمیق ایجاد کرد.

بیل تخلیه قلمه:

این محصول به عنوان یک ابزار باغبانی با تیغه باریک و صاف به شکلی  طراحی شده است که به سادگی در کارهای گل کاری و پیوند کاری از آن استفاده شود.

بیلچه:

این ابزار باغبانی دارای ابعاد کوچکی هستند که در ظریف کاری ها و  کار در گلدان استفاده می شود که از دسته کوتاه و تیغه کوچک  تشکیل شده و مانند سایر بیل ها دارای تیغه ها با عملکرد های متفاوت می باشند.

کج بیل:

یک مدل دیگر از بیل های باغبانی می باشند که باز هم بر مبنای کاربرد مورد نظر در طرح  ها و مدل های مختلفی ساخته می شود.

کج بیل رو به جلو:

در این مدل از کج بیل ها سری تیغه رو به جلوی کارگر قرار گرفته که اکثر اوقات حالت فلش مانند دارد که با عقب جلو کردن این ابزار باعث حذف از ریشه علف هرز می شویم.

کج بیل رو به پایین:

در این ابزار تیغه در روبه روی کارگر قرار می گیرد و فرد با جابجا کردن کج بیل به سمت خود می تواند خاک یا کود را جابجا و روی هم انباشته کند همچنین از این ابزار می توان برای برداشت محصولات ریشه دار و همچنین حذف علف هرز استفاده کرد.

کج بیل های ررو به پایین باز دارای تیغه های متفاوتی هستند به این صورت که از تیغه های کوچک برای جلوگیری از اسیب رسیدن به خود گیاه در مکان ها کوچک هنگام هرز استفاده می شود و از تیغه های بزرگ تر برای انجام هرز کاری های وسیع تر و جابجای خاک بیشتر استفاده می شود.

بیل شخم زنی:

این محصول که به نام های بیل تخت یا بیل راست در بازار معروف هستند علاوه بر استفاده  شدن در کار شخم زنی خاک نرم برای جابجای خاک یا مصالح در محیط های محدود و بسته استفاده می شود.

بیل شهرداری:

از این محصول تنها برای جابجای کردن خاک و مصالح و برف و سایر موارد استفاده می شود و در کارهای حفاری و کنده کاری هیچ کاربردی ندارند.

 این ابزار به بیل های پارویی هم در بازار معروف هستند که بنا به کاربردی که از آن انتظار می رود دارای تیغه های پلاستیکی ، فولادی در ابعاد متفاوتی تولید می شوند.

بیل حفاری :

این محصول در فرایندهای حفاری های باغبانی و ساختمانی به صورت گسترده استفاده می شود. این ابزار به تیغه های خمیده و گود با لبه های خم کاری شده صاف و تیزی مجهز شده که به راحتی در دل خاک نفوذ کرده و عملیات حفاری را برای ما ساده می کند.

این ابزار می تواند دارای تیغه های فولادی یا آلومینیومی  باشند که تیغه های فولادی مقاوم تر و گران تر هستند. و جنس دسته بیل ها می تواند از جنس چوب ،آهن یا فایبرگلاس باشد.

از این مدل بیل ها می توان درحفاری کردن چاله و گودال برای کاشت نهال و حفاری خاک های سفت  و سخت استفاده می شود.